Espai ETC

L’espai ETC ha obert les seves portes

El Protesta, el festival internacional de cinema de crítica social, ha presentat avui a Vic la seva edició més especial per celebrar els 10 anys. Una dècada que l’ha convertit en una cita ineludible pels amants i activistes del cinema documental al nostre país. El Protesta projectarà enguany, 17 pel·lícules de les quals 6 són estrenes a Catalunya i 3 ho son a l’Estat espanyol. Entre elles, ‘Annie Colère’ una estrena estatal que és un homenatge a les persones anònimes que han destinat la seva vida a la lluita pel dret a l’avortament; ‘Utama’, guanyadora del premi del Jurat del festival de Sundance i representant als Òscar per Bolivia; o ‘Tori et Lokita’ dels aclamats germans Dardenne. Una ficció que ha impressionat a la crítica posant al centre del relat aquelles persones silenciades, abandonades, les que viuen amagades, a través de la història de dos adolescents que arriben sols de l’Àfrica i busquen una oportunitat a Bèlgica. Una altra estrena destacada del festival, que se celebrarà del 14 al 22 d’octubre a Vic, serà la franco-canadenca sobre noves aplicacions ‘The gig is up’. El programa complet ja està disponible al web del festival.


L’edició especial d’enguany es converteix en una retrospectiva de les diferents temàtiques que s’han tractat anualment en els darrers deu anys. A cada sessió es recuperarà una de les temàtiques oferint un festival molt més polifacètic i complex de cara al públic. Les pel·lícules abordaran temàtiques com desobediència civil, dones rebels, art transformador, tecnologia i control, o privilegis. A més, el festival, com en les darreres
edicions, projectarà films dirigits majoritàriament per dones. Donar visibilitat a les produccions dirigides per dones és un dels pilars fonamental del festival Protesta.


Tampoc hi faltaran els curtmetratges, però en aquesta ocasió, enlloc d’un concurs, es projectaran en tres maratons tots els premiats en la categoria de Ficció, Documental i el Premi del Públic dels darrers 10 anys. Com a novetat, s’ha programat una marató de curts humorístics. No poden faltar tampoc les activitats paral·leles: tallers, xerrades, un recorregut pels llocs més emblemàtics de Vic on ha tingut lloc el Festival Protesta, i una Festa Final especial amb, artistes com Lu Rois, Carla Collado, Joan Colomo, Adriana Bertran o Godai Garcia. Tancarà la festa d’aniversari del Protesta un concert de La Ludwig Band.


D’altra banda, des de fa dos anys, el festival organitza tallers i projeccions a escoles i instituts per treballar temàtiques actuals que afecten les persones més joves. És el ‘Protesta a les Aules’ i el llargmetratge escollit per projectar enguany és ‘Girl Gang’ un documental que explica la història d’una jove influencer i aborda els perills de la sobreexposició a les xarxes per a la salut mental.

El Protesta fa 10 anys que se celebra a Vic en un esforç convençut de l’organització que busca descentralitzar la cultura de Barcelona i portar-la a la resta del territori. En aquests 10 anys, més de 300 pel·lícules i unes 30.000 persones han passat per davant de les seves pantalles. 10 anys projectant que demostren que donar veu a cineastes crítics i a les seves denúncies i posar-los al costat de les lluites locals té recompensa i empodera els dos costats de la pantalla.

La remodelació de l’Espai ETC ha estat un treball conjunt de moltes persones

Des de la brigada municipal han coordinat els treballs

Santi Garolera

Meritxell Guiteras

Els oficials d’oficis que han treballat en els rams de pintura, fusteria, paleteria, llauneria i electricitat:

Ramon Biada

Jordi Martinez

Joaquim Gutierrez

Xavier Gallart

David Mengibar

Mohamadi Mhamdani

Josep Anfruns

Ivan Pladevall

Dani Carol

Les ajudes tècniques d’electricitat i llauneria per part de Minsvic:

Xavier Jofre

Josep Deluis

Per part de l’Àrea de Cultura:

Anna Campoy

Ignasi Janer

Jordi Castaño

Marta Salvans

Rosa Castillo

Pau Simón

Xavier Mingo

Per part d’altres àrees de l’Ajuntament

Mireia Nogueres

Jordi Auguet

i les empreses:

Els treballs de neteja els ha fet l’empresa PULIT

Mayday que ha muntat les pantalles

COMET ha refet el sistema de refrigeració

La Treatrerya que ha refet el vestuari escènic

Xevi Vila, ha confeccionat els continguts de vídeo

Xevi Font ha fet la senyalètica i és autor del nou logotip.

Pintur que ens ha servit el linòleum de la sala vermella (i que encara hem de canviar)

L’equipament està adjudicat a AraSo (també pendents de rebre)

L’equipament de so està adjudicat a ImesD (pendents de rebre)

El mobiliari és de Cadirafina, Francisco Segarra i Ikea

Vinils i rètols a càrrec de C3 rètols

Plantes subministrades per Garden Tona

BAMASA ha instal.lat l’ascensor