Espai ETC

Sound of Metal

Darius Marder Estats Units, 2019

Producció: Amazon

Guió: Darius i Abraham Marder

Fotografia: Daniël Bouquet

Música: Nicolas Becker i Abraham Marder.

Muntatge: Mikkel E.G. Nielsen

Durada: 2 h

Idioma: VO en anglès amb subtítols en català. Intèrprets: Riz Ahmed, Olivia Cooke, Paul Raci, Lauren Ridloff, Mathieu Amalric, Domenico Toledo, Chelsea Lee, Shaheem Sanchez.

Vic Movies

La vida de Ruben (Riz Ahmed), un jove bateria d’una banda de heavy metal, fa un gir radical quan perd l’audició. El metge li diu que la seva condició empitjorarà i la seva parella porta el músic a un centre de rehabilitació per a sords.

Tornar a començar: aquesta és una gens típica pel·lícula de superació personal. Un exaddicte troba en la música el pla B ideal per donar sortida als seus impulsos autodestructius. Quan perd l’oïda, el seu món sembla esfondrar-se. El disseny de so de la pel·lícula actua com un element dramàtic, amplificant la confusió i ràbia que sacsegen el protagonista. Sound of Metal és un emocionant estudi del dol carregat de sinceritat i empatia.

Darius Marder

Director de cinema, guionista i muntador nord-americà nascut el 1974. El seu primer llargmetratge, el documental Loot va rebre una nominació als prestigiosos premis Spirit. El 2012 va escriure el film de ficció The Place Beyond the Pines. El 2020 va escriure Sound of Metal juntament amb el seu germà Abraham, pel qual van ser nominats al millor guió original als Oscars.

La sessió es realitza en col·laboració amb l’Agrupació de Sords de Vic i comarca, que anualment organitza un certamen de cinema, el VicMovies, amb pel·lícules realitzades per gent no oïdora.

RESERVA EN LÍNIA NO DISPONIBLE
DATA
Dimarts 21/02
HORARI
20.00h
LLOC
Sala vermella
ORGANITZA
Cineclub Vic i Agrupació de Sords de Vic i Comarca
CONSULTA TOTA LA PROGRAMACIÓ
Venda on-line tancada