Espai ETC

Retorn a Reims

Retour à Reims

Jean-Gabriel Périot França, 2021

Producció:Les Films de Pierre, Arte France Cinéma, Institut National de l’Audiovisuel (INA). Guió: Jean-Gabriel Périot a partir de la novel·la de Didier Eribon. Fotografia: Julia Mingo. Música: Michel Cloup. Muntatge: Jean-Gabriel Périot.

Durada: 1 h 23 min. Idioma: VO en francès amb subtítols en català. Documental.

Hi intervenen: Jacques Delors, Jacques Duclos, Lionel Jospin, Jean-Marie Le Pen, Vincent Lindon, Georges Marchais, François Mitterrand.

Una història íntima, social i política de la classe obrera francesa des de principis de la dècada de 1950 fins a l’actualitat. Una adaptació de l’obra del filòsof i historiador Didire Eribon reconstruïda amb material d’arxiu i narrada per l’actriu Adèle Haenel.

Retorn a Reims és un exemple d’assaig cinematogràfic on el seu director construeix un discurs propi a partir d’un gran recull de documentació (fotos i vídeos reals però també material de ficció). Jean-Gabriel Périot, s’ha especialitzat en la creació de tot de tota mena de narratives fent servir les eines del documental i establint un vincle entre la memòria i la imatge històrica. Aquí, continua fidel al seu estil i ens fa replantejar la construcció del present en un exercici de crítica política tan pedagògic com estimulant.

Jean-Gabriel Périot

Director i muntador nascut a França el1974. Mai va estudiar cinema, però sí comunicació i va dedicar-se a l’edició al Servei d’audiovisuals del Centre Georges Pompidou. Allà és on va familiaritzar-se amb el treball amb material d’arxiu. A la seva obra ha conreat tota classe de formats i estils: curts, llargs, documental, ficció, videoart… En el camp del llargmetratge hi trobem el treball de ficció Lumières d’été (2016) i els documentals Une jeunesse allemande (2015), Les nostres derrotes (2019) i Retorn a Reims (2021).

Socis i sòcies, entrada lliure presentant l’abonament a taquilla.

COMPRA LES TEVES ENTRADES
DATA
Dimarts 17/01
PREU
5€
HORARI
20.00h
LLOC
Sala vermella
ORGANITZA
Cineclub Vic
CONSULTA TOTA LA PROGRAMACIÓ
Venda on-line tancada