Espai ETC

Pacifiction

Albert Serra França-Catalunya, 2022

Producció: Iéale Audience, Anderground Films, Tamtam Film.

Guió: Albert Serra.

Fotografia: Artur Tort.

Música: Joe Robinson i Marc Verdaguer.

Muntatge: Ariadna Ribas, Albert Serra, Artur Tort.

Durada: 2h 45 min. Idioma: VO en francès amb subtítols en català.

Intèrprets: Benoît Magimel, Pahoa Mahagafanau, Marc Susini, Matahi Pambrun, Sergi López, Montse Triola, Lluís Serrat, Alexandre Melo.

A l’illa de Tahití, a la Polinèsia francesa, hi trobem a l’Alt comissari de la República (Benoît Magimel), un home calculador de maneres impecables. Tant en les recepcions oficials com en els establiments il·legals, sempre pren el pols a una població que sembla a punt d’iniciar una rebel·lió. I més encara quan corre el rumor que ha arribat un submarí a la zona, la qual cosa podria anunciar la represa dels assaigs nuclears.

Podem definir Pacifiction com un thriller crepuscular rodat amb una hipnòtica i enlluernadora estètica en paratges exòtics. També com una crítica satírica a la crisi nuclear. Compta amb una excel·lent interpretació del seu protagonista, un enigmàtic i fascinant personatge a través del qual transita tota la pel·lícula. S’ha dit que és el seu treball més accessible, però això no evita que aquest es traslladi a terrenys intangibles i esquius, on qualsevol interpretació és possible.

Albert Serra

Director i productor nascut a Banyoles el 1975. Va debutar amb Crespià, the film not the village (2003), que no va arribar a estrenar-se comercialment. Des d’Honor de cavalleria (2006), el seu segon film, presentat a Canes, es consolida com un dels referents del cinema d’autor europeu. Ha dirigit les pel·lícules El cant dels ocells (2008), Història de la meva mort (2012), La mort de Lluís XIV (2016), Liberté (2019) i Pacifiction.

La sessió comptarà amb la presència del seu director de fotografia, Artur Tort.

Socis i sòcies, entrada lliure presentant l’abonament a taquilla.

COMPRA LES TEVES ENTRADES
DATA
Dimarts 14/03
PREU
5€
HORARI
20.00h
LLOC
Sala vermella
ORGANITZA
Cineclub Vic
CONSULTA TOTA LA PROGRAMACIÓ
Venda on-line tancada