Espai ETC

Maria y yo

Félix Fernández de Castro Catalunya, 2010

Producció: Bausan Films, Canal+ España, Generalitat de Catalunya (ICIC).

Guió: Félix Fernández de Castro i Ibon Olaskoaga a partir del còmic de Miguel Gallardo.

Fotografia: Sergi Vilanova.

Música: Pascal Comelade.

Muntatge: Ibon Olaskoaga.

Durada: 1h 20 min. Idioma: VO en castellà i català.

Documental. Hi intervenen: María Gallardo, Miguel Gallardo, May Suárez.

Miguel Gallardo viu a Barcelona. La seva filla María viu a les Canàries amb la seva mare. A vegades, en Miguel i la Maria marxen junts de vacances a algun complex turístic al sud de Gran Canària. Un escenari poc habitual per a un pare sol amb una filla de catorze anys que pateix autisme. Aquesta és la història dun d´aquests viatges i, sobretot, un relat original i ple d´humor, ironia i sinceritat sobre com es conviu amb la discapacitat. 

Basat en el còmic autobiogràfic de Miguel Gallardo, i protagonitzat per ell mateix i la seva filla, Felix Fernández de Castro ens convida a María y yo un particular i modest però ben assolit documental a tall de road movie. L´opera prima del seu director és impecable, delicada i proposa una equilibrada narració que, sense caure en el dramatisme, ens mostra la realitat de la convivència diària amb una persona autista. Una oda a l´amor i a la vida que combina les imatges de pare i filla amb els dibuixos fets pel mateix Gallardo. Una pel·lícula que recuperem a través de Filmoxarxa, com a homenatge a Miquel Gallardo, qui ens va deixar el 2022. 

Felix Fernández de Castro 

Nascut el 1963 a Barcelona, el seu àmbit de treball és principalment el de la publicitat com a creatiu a diferents agències. La seva trajectòria cinematogràfica es limita al documental Maria y yo (2010) (que va estar nominada als premis Gaudí i als Goya) i el curt Cebra (2014).

Socis i sòcies, entrada lliure presentant l’abonament a taquilla.

Els membres de la Comunitat UVic hauran de comprar l’entrada a taquilla.

COMPRA LES TEVES ENTRADES
DATA
Dimarts 23/05
PREU
4€
HORARI
20.00h
LLOC
Sala vermella
ORGANITZA
Cineclub Vic
CONSULTA TOTA LA PROGRAMACIÓ
Venda on-line tancada