Espai ETC

L’esdeveniment

L’événement

Audrey Diwan França, 2021

Producció:Rectangle Productions, France 3 Cinéma, Wild Bunch. Guió: Audrey Diwan i Marcia Romano a partir de la novel·la d’Annie Ernaux. Fotografia: Laurent Tangy. Música: Evgueni Galperine, Sacha Galperine. Muntatge: Géraldine Mangenot.

Durada: 1 h 40 min. Idioma: VO en francès amb subtítols.

Intèrprets: Anamaria Vartolomei, Kacey Mottet Klein, Luàna Bajrami, Louise Orry-Diquéro, Louise Chevillotte, Pio Marmaï, Sandrine Bonnaire, Anna Mouglalis, Madeleine Baudot.

Sessió núm. 1.382

Ens situem a França, l’any 1963. L’Anne (Anamaria Vartolomei) és una jove estudiant brillant amb un futur prometedor al davant. Però quan queda embarassada, veu com aquest futur pot ensorrar-se, i per això, malgrat el dolor, malgrat la vergonya, malgrat l’estigma social i malgrat la possibilitat d’anar a la presó, decideix per tot el possible per avortar.

Als anys 60, a França, l’avortament era il·legal, i sota un aspecte de país avançat, imperava un conservadorisme que acabaria saltant pels aires el maig del 68. La pel·lícula adapta la novel·la homònima d’Annie Ernaux en què relatava la seva batalla per interrompre un embaràs. No obstant això, el gran tema de la pel·lícula no és l’avortament, és la llibertat. La protagonista lluita per recuperar el control del seu propi cos i és també la lluita per recuperar la seva vida. Audrey Diwan, forjada com a periodista, s’ha convertit en una directora amb una mirada crua de la realitat, abraçant la seva duresa i convertint-la en una arma per remoure consciències.

Audrey Diwan

França, 1980, va estudiar periodisme i ciències polítiques i va començar a treballar a la revista Technikart. Posteriorment, treballaria com a directora de secció a Glamour i Stylist. El 2007 va publicar la seva primera novel·la, La Fabrication d’un mensonge. El 2008 debuta com a guionista i, una dècada més tard, presenta el seu primer llarg com a directora Mais vous êtes fous (2019). Ha guanyat el Lleó d’Or a Venècia amb L’esdeveniment.

Socis i sòcies, entrada lliure presentant l’abonament a taquilla.

COMPRA LES TEVES ENTRADES
DATA
Dimarts 24/01
PREU
5€
HORARI
20.00h
LLOC
Sala vermella
ORGANITZA
Cineclub Vic
CONSULTA TOTA LA PROGRAMACIÓ
Venda on-line tancada