Espai ETC

L’escapada

Il sorpasso

Dino Risi Itàlia, 1962

Producció:Incei Film, L.C.J Editions & Productions, Sancro Film. Guió: Dino Risi, Dino Risi i Ruggero Maccari. Fotografia: Alfio Contini. Música: Riz Ortolani. Muntatge: Maurizio Lucidi. Durada: 1 h 45 min. Idioma: VO en italià amb subtítols.

Intèrprets: Vittorio Gassman, Catherine Spaak, Jean-Louis Trintignant, Claudio Gora, Luciana Angiolillo, Linda Sini, Annette Stroyberg.

Sessió núm. 1.377

Sessió especial Festival Julius 2022

Bruno Cortona (Vittorio Gassman), un simpàtic tabolaire que es passa el dia de gresca, es troba casualment amb Roberto Mariani (Jean-Louis Trintignant), un tímid estudiant, i el convida a passar-hi un dia de vacances fora de Roma. Durant el viatge, el jove se sent cada cop més atret per l’esbojarrada forma de vida del seu company.

Un dels millors components de la Comèdia a la italiana. A través del viatge en cotxe de dos personatges oposats, el director dibuixa una sàtira tragicòmica de la realitat d’Itàlia. Un film únic, diferent de qualsevol altre, que parteix d’un viatge per la mítica ciutat de Roma i que, en mans del seu director, Dino Risi, i de dues estrelles com Gassman i Trintignant, acaba esdevenint alguna cosa més que un simple divertiment, assolint una lectura social i un retrat reflexiu. Una excel·lent proposta que celebra 60 anys i que recuperem amb motiu del Festival Julius 2022.

Dino Risi

Va néixer 1917 a Milan. Considerat com un dels mestres de la comèdia italiana, va debutar a la pantalla amb Vacanze col gangster (1952). Després realitza El camí de l’esperança (1953) i un dels episodis d’Amor a la ciutat (1953). El seu primer èxit va arribar amb Poveri ma belli (1956), i Sabella (1957). Durant els anys 60 roda els seus dos millors títols, Vida difícil (1961) i L’escapada (1963). Va morir el juny de 2008 a Roma.

Socis i sòcies, entrada lliure presentant l’abonament a taquilla.

COMPRA LES TEVES ENTRADES
DATA
Dimarts 22/11
PREU
5€
HORARI
20.00h
LLOC
Sala vermella
ORGANITZA
Cineclub Vic
CONSULTA TOTA LA PROGRAMACIÓ
Venda on-line tancada