Espai ETC

Les hores

The Hours

Stephen Daldry Estats Units-Regne Unit-França, 2002

Producció:Paramount Pictures, Miramax, Scott Rudin Productions. Guió: David Hare a partir de la novel·la de Michael Cunningham. Fotografia: Seamus McGarvey. Música: Philip Glass. Muntatge: Peter Boyle.

Durada: 1 h 50 min. Idioma: VO en anglès amb subtítols en castellà.

Intèrprets: Nicole Kidman, Julianne Moore, Meryl Streep, Stephen Dillane, Miranda Richardson, Lyndsey Marshal, Linda Bassett.

Sessió núm. 1.372

Projecció en 35mm

Dia Mundial de la Salut mental

Tres històries entrellaçades en el temps. Tres dones, tres èpoques i tres vides sense cap relació aparent, però que es van interrelacionant al llarg del metratge. Per una banda, l’escriptora Virginia Woolf (Nicole Kidman) estableix una lluita a contracorrent amb la seva malaltia mental i els prejudicis propis dels anys 20 vers les dones per tirar endavant la seva última novel·la. Trenta anys més tard, Laura (Julianne Moore) és una mestressa de casa infeliç, que es veu sacssejada per la lectura del llibre de Wolf. A l’actualitat, Clarissa (Meryl Streep) és pràcticament una versió en carn i ossos de la protagonista de Mrs. Dalloway, i es troba lidiant amb els mateixos reptes existencials que la seva contrapart literària. Després d’enlluernar-nos amb Billy Elliot, el director Stephen Daldry va apostar per un film narrativament complex per abordar el paper de les dones al llarg del temps. Interpretat per tres actrius en un punt àlgid de les seves carreres, Les hores ens presenta un relat sobre el delicat equilibri entre el benestar mental i les circumstàncies i construccions socials que s’imposen en la vida de l’individu, especialment quan es tracta de les dones, molt més sotmeses a la soeldat fruit de l’escrutini i al judici de la societat. Un film que recuperem, a més, en una projecció en 35 mm.

Stephen Daldry

Dorset, Anglaterra, 1961. És un director, escenògraf i productor anglès que ha desenvolupat una àmplia carrera a teatre, cinema i televisió. Ha guanyat diversos premis Tony de Broadway, i ha estat nominat als Oscars com a millor director en tres ocasions: per Billy Elliot (2000), Les Hores (2002) i El lector (2008). El seu treball recent s’ha centrat en el món de les sèries, amb treballs tan diferents com els de The Crown i Obi-Wan Kenobi.

Sessió organitzada conjuntament amb Osonament dins del programa d’actes amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental (10 d’octubre).

Socis i sòcies, entrada lliure presentant l’abonament a taquilla.

COMPRA LES TEVES ENTRADES
4214.tif
DATA
Dimarts 04/10
PREU
5€
HORARI
20.00h
LLOC
Sala vermella
ORGANITZA
Cineclub Vic
CONSULTA TOTA LA PROGRAMACIÓ
Venda on-line tancada