Espai ETC

La pitjor persona del món

Verden verste menneske

Joachim Trier Noruega- França-Suècia-Dinamarc, 2021

Producció: Oslo Pictures, MK2 Productions, Film i Väst.

Guió: :Eskil Vogt i Joachim Trier.

Fotografia: Kasper Tuxen.

Música: Ola Fløttum.

Muntatge: Olivier Bugge Coutté.

Durada: 2h 8 min. Idioma: VO en norueg amb subtítols en català.

Intèrprets: Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Herbert Nordrum, Hans Olav Brenner, Helene Bjørneby, Vidar Sandem, Maria Grazia Di Meo, Lasse Gretland.

La pel·lícula segueix en tot moment la trajectòria vital i professional al llarg de diversos anys de la Julie (Renate Reinsve), una noia d’Oslo que no sap massa què fer amb la seva vida. Una mica com tothom, oi? La Julie canvia constantment de carrera i de feina a la recerca d’aquella espurna de novetat i creativitat que la reenganxi als ritmes dels temps moderns, mentre la seva parella, Aksel (Anders Danielsen Lie), bastant més gran que ella i amb una carrera ja consolidada, la pressiona perquè s’estabilitzi.

És Julie el retrat egoista d’una generació sense rumb que només pensa a satisfer els seus desitjos personals, atrapats en la immediatesa? És ella la pitjor persona del món? El director Joachim

Trier, un vell conegut de Cineclub Vic, deixa que sigui l’espectador qui faci la sentència final mentre observem les anades i vingudes de la seva protagonista. La pel·lícula va fer rècord d’espectador a Noruega en la seva estrena i va aconseguir la nominació a dos Oscars: millor guió i millor llargmetratge internacional.

Joachim Trier

Nascut a Copenhaguen el 1974, és un director noruec conegut per la seva trilogia d’Oslo composta pels llargmetratges Reprise (2006), Oslo, 31 d’agost (2011) i aquesta La pitjor persona del món. També ha dirigit els films El amor es más fuerte que las bombas (2015), Thelma (2017) i el documental Den andre Munch (2018).

Socis i sòcies, entrada lliure presentant l’abonament a taquilla.

COMPRA LES TEVES ENTRADES
DATA
Dimarts 28/03
PREU
5€
HORARI
20.00h
LLOC
Sala vermella
ORGANITZA
Cineclub Vic
CONSULTA TOTA LA PROGRAMACIÓ
Venda on-line tancada