Espai ETC

La maternal

Pilar Palomero Espanya, 2022

Producció: Aragon TV, BTeam Prods, Barrixica.

Guió: Pilar Palomero.

Fotografia: Julián Elizalde.

Muntatge: Sofia Escudé.

Durada: 2 h. Idioma: VO en castellà.

Intèrprets: Carla Quílez, Àngela Cervantes, Jordan Dumes, Pepe Lorente, Olga Hueso, Rubén Martínez, Gal-la Sabaté, Neus Pàmies, Clàudia Dalmau, Sheila Baños, Claudia Medina, Jamila Bengharda, Karol Ruiz-Tagle.

Carla (Carla Quílez), de catorze anys, és una jove desafiant i rebel que viu en un restaurant de carretera amb la seva mare. Quan una treballadora social s’adona que la Carla està embarassada, l’ingressen a La maternal, un centre per a mares menors d’edat on comparteix el seu dia a dia amb altres noies en la seva situació i els seus bebès.

En lloc d’intentar fer un discurs al voltant d’una possible problemàtica social, el segon treball de la directora Pilar Palomero es concentra en un seguiment íntim i sense prejudicis de les vivències de la seva protagonista i la forma com ella i les seves companyes s’enfronten un món d’adults pel qual no han tingut temps de preparar-se. Com a Las niñas, la narració es desenvolupa en bona part a través de les converses quotidianes, plenes de frescor i d’allò més convincents, de les seves joves protagonistes.

Pilar Palomero

Directora i guionista nascuda a Saragossa el 1980. Ha treballat en diversos departaments tècnics i artístics i ha dirigit varis curts, entre els que destaquen Niño balcón (2008), Chan Chan (2012), La noche de todas las cosas (2016), Zimsko Sunce (2017) i Horta (2017). El 2020 va debutar al cinema amb, Las niñas, premiada al festival de Màlaga i als premis Goya. El 2021 va dirigir el documental Cartes des de la fi del món, una crònica sobre el confinament durant la Covid-19.

Socis i sòcies, entrada lliure presentant l’abonament a taquilla.

COMPRA LES TEVES ENTRADES
DATA
Dimarts 07/03
PREU
5€
HORARI
20.00h
LLOC
Sala vermella
ORGANITZA
Cineclub Vic
CONSULTA TOTA LA PROGRAMACIÓ
Venda on-line tancada