Espai ETC

Johnny va agafar el fusell

Johnny Got His Gun

Dalton Trumbo Estats Units, 1971

Producció:World Entertainment. Guió: Dalton Trumbo, a partir de la seva novel·la. Fotografia: Jules Brenner. Música: Jerry Fielding. Muntatge: Millie Moore.

Durada: 1 h 51 min. Idioma: VO en anglès amb subtítols.

Intèrprets: Timothy Bottoms, Kathy Fields, Marsha Hunt, Jason Robards, Donald Sutherland, Charles McGraw, Sandy Brown Wyeth, Don ‘Red’ Barry.

Sessió núm. 1.375

Sessió programada conjuntament amb l’àrea de Cultura de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya

En Johnny (Timothy Bottoms), un soldat ras, ha patit un accident que l’ha deixat en un estat inhumà. Roman conscient, però és incapaç d’interactuar amb el seu entorn, o de moure’s. Postrat al llit, rememora el seu passat i reflexiona sobre el resultat atroç dels conflictes bèl·lics i el sentit d’aquests esdeveniments en la vida de les persones.

Ambientada a la Primera Guerra Mundial, la pel·lícula aconsegueix transportar l’espectador a l’horror de la guerra sense necessitat de romandre a les trinxeres. Un film profundament antibel·licista i amb un missatge clarament a favor de l’eutanàsia que permet conscienciar sobre els estralls de la guerra.

Dalton Trumbo

Nascut el 1906 als Estats Units, esdevé un dels guionistes més importants de Hollywood amb títols com Thirty Seconds Over Tokyo (1944), Our Vines Have Tender Grapes (1945) o Miratge d’amor (1940). Però també ha passat a la història com el represaliat més famós de la Caça de bruixes del senador McCarthy que el van obligar, durant anys, a treballar sota pseudònim. En el camp de la literatura, el 1939 va obtenir el National Book Award per Johnny va agafar el fusell, que ell mateix adaptaria a la pantalla gran. Va morir a Los Angeles el 1970.

Socis i sòcies, entrada lliure presentant l’abonament a taquilla.

COMPRA LES TEVES ENTRADES
DATA
Dimarts 25/10
PREU
5€
HORARI
20.00h
LLOC
Sala vermella
ORGANITZA
Cineclub Vic
CONSULTA TOTA LA PROGRAMACIÓ
Venda on-line tancada