Espai ETC

I la Lluita Continua: del camp a la construcció de Catalunya

Llúcia Oliva. Catalunya, 2019.

Durada: 1 h. Idioma: Català.

Un documental sobre els obrers de la construcció que van lluitar pels drets sindicals, la llibertat, l´amnistia i l´Estatut d’Autonomia durant el franquisme. Un documental de memòria històrica tant necessària per valorar el passat, entendre millor el present i seguir lluitant per un futur millor.

A través de vint anys d´història, recull la memòria d´uns activistes que han lluitat tota la vida. A la vellesa són iaioflautes i reclamen pensions dignes, però ja de ben joves, van combatre les injustícies i la repressió de la dictadura de Franco. Perseguits per ser comunistes, es van haver de refugiar a Catalunya on van organitzar les grans vagues de la construcció pels drets laborals i sindicals. I van crear Comissions Obreres. També van estar en primera línia en la lluita per la llibertat, l´amnistia i l’autonomia de Catalunya.

A la presentació hi assistirà Josep M. Rodríguez Rovira, coproductor i un dels protagonistes del documental, així com la seva directora, Llúcia Oliva, que és periodista i documentalista independent.

COMPRA LES TEVES ENTRADES
DATA
Dijous 12/05
PREU
Gratuït
HORARI
20.00h
LLOC
Sala vermella
ORGANITZA
Cineclub Vic
CONSULTA TOTA LA PROGRAMACIÓ
Venda on-line tancada