Espai ETC

Flee

Jonas Poher Rasmussen Dinamarca-França-Noruega, 2021

Producció:Final Cut for Real, Sun Creature Studio, Vivement Lundi. Guió: Jonas Poher Rasmussen, Amin Nawabi. Direcció d’art: Jess Nicholls. Música: Uno Helmersson. Muntatge: Janus Billeskov Jansen.

Durada: 1 h 29 min. Idioma: VO en danès i anglès amb subtítols en català. Animació.

Sessió núm. 1.374

Programada amb el Festival Protesta dins dels actes de la 10a edició del Festival.

Amin, un exitós acadèmic danès, està a punt d’iniciar un nou capítol en la seva vida en casar-se amb el seu promès, Kasper. Però els fantasmes del turbulent passat d’Amin continuen perseguint-lo i no li serà fàcil deixar-los enrere.

Un refugiat afganès resident a Dinamarca va accedir a explicar la seva història personal al director Jonas Poher Rasmussen amb la condició, que no es revelés la seva identitat. Per aconseguir-lo, el director va decidir crear un documental en format animat. A més, l’estil d’animació, limitada i funcional, no només protegeix el seu protagonista, sinó que en potencia la seva història. Aquest peculiar acostament suavitza només en part la tragèdia del relat que s’està narrant. Una brutal i colpidora història que deixa una terrible empremta a mesura que la pel·lícula avança.

Jonas Poher Rasmussen

Cineasta nascut el 1981 a Kalundborg (Dinamàrca). Va debutar amb els curts Easa 2002: A Journey to Vis (2003), Something About Halfdan (2006), Closed Doors (2008), The Day After (2009) i House of Glass (2010). Posteriorment, ha rodat els documentals Searching for Bill (2012) i What He Did (2015). La seva filmografia mostra una clara voluntat d’acostament a la realitat a través de la ruptura de les fronteres temàtiques i formals del cinema.

Socis i sòcies, entrada lliure presentant l’abonament a taquilla.

COMPRA LES TEVES ENTRADES
DATA
Dimarts 18/10
PREU
5€
HORARI
20.00h
LLOC
Sala vermella
ORGANITZA
Cineclub Vic i Festival Protesta
CONSULTA TOTA LA PROGRAMACIÓ
Venda on-line tancada