Espai ETC

El sostre groc

Isabel Coixet Catalunya, 2022

Producció: Miss Wasabi.

Guió: Isabel Coixet i Laura Ferrero.

Fotografia: Nadia S. Zafra.

Música: Chop Suey. Muntatge: Mariona Solé.

Durada: 1 h 35 min. Idioma: VO en català i castellà.

Intèrprets: Aida Flix, Aida Flix, Núria Juanico, Albert Llimós, Goretti Narcís, Marta Pachón, Violeta Porta.

El 2018 un grup de dones van presentar una denúncia contra dos professors de l’Aula de Teatre de Lleida per abusos sexuals ocorreguts entre el 2001 i el 2008, quan elles eren adolescents. Era massa tard. La denúncia va arribar quan el cas havia prescrit i es va arxivar. Però els seus testimonis estaven obrint una porta on potser no tot estava perdut.

L’origen d’El sostre groc es troba en un article d’investigació del Diari Ara. Després de llegir-lo, i en col·laboració amb els seus autors, Isabel Coixet contacta amb les dones protagonistes i tira endavant aquest modèlic documental on trobem una denúncia contundent del cas i també la voluntat de reflexionar sobre els mecanismes socials que continuen permetent aquests crims. Coixet tracta a les seves protagonistes amb un absolut respecte i és capaç de gestionar un material fàcilment inflamable sense caure mai en el sensacionalisme. Un document imprescindible, tan dolorós i punyent com necessari.

Isabel Coixet

Nascuda a Barcelona el 1960. Directora, guionista i productora de cinema. Ha dirigit més de 25 treballs entre curts, llargs, videoclips i capítols de televisió. A la seva filmografia hi trobem títols com Mi vida sin mí (2003), La vida secreta de las palabras (2006), Elegy (2008), La Librería (2017), Elisa y Marcela (2019) i Nieva en Benidorm (2020). El seu últim treball ha estat aquest reconegut i premiat El sostre groc.

Sessió organitzada conjuntament amb el col·lectiu l’Ortiga Feminista.

Socis i sòcies, entrada lliure presentant l’abonament a taquilla.

COMPRA LES TEVES ENTRADES
DATA
Dimarts 25/04
PREU
5€
HORARI
20.00h
LLOC
Sala vermella
ORGANITZA
Cineclub Vic
CONSULTA TOTA LA PROGRAMACIÓ
Venda on-line tancada