Espai ETC

El quintet de la mort

The Ladykillers

Alexander Mackendrick Regne Unit, 1955

Producció:Ealing Studios, Michael Balcon Productions. Guió: William Rose i Jimmy O’Connor. Fotografia: Otto Heller. Música: Tristram Cary. Muntatge: Jack Harris.

Durada: 1 h 31 min. Idioma: VO en anglès amb subtítols en castellà.

Intèrprets: Alec Guinness, Cecil Parker, Herbert Lom, Peter Sellers, Danny Green, Jack Warner, Katie Johnson.

Sessió núm. 1.379

Projecció en 35mm

El professor Marcus (Alec Guinness) planeja robar dos furgons blindats amb l’ajuda d’una banda de criminals. Per preparar el pla, es fan passar per un grup de músics i s’allotgen de lloguer a casa de l’entranyable i innocent Mrs. Wilberforce (Kate Johnson). Quan l’anciana descobreix les intencions dels seus llogaters, aquest decideixen matar-la… Però s’acabaran topant amb més d’una dificultat.

La sàtira fou el segell que va fer gran l’Ealing Studios, sobretot durant la postguerra i, en aquesta època d’èxit, El quintet de la mort hi va jugar un paper clau. Epítom de la comèdia negra i de l’absurd, retrata l’estupidesa humana amb una mala bava mai poques vegades igualada, gràcies sobretot a la unió de tant talent darrere les càmeres (Rose i Mackendrick), com al davant (Guinness i Sellers). Tot un clàssic de la comèdia que recuperem, a més, en una projecció en 35 mm.

Alexander Mackendrick

Director i guionista de cinema, nascut a Boston el 1912. Va debutar com a director amb Whisky a gogó (1949) iniciant una carrera curta, però que ha deixat una gran empremta en el cinema de l’època, amb títols com El hombre vestido de blanco (1951), Mandy (1952), El quintet de la mort, o Viento en las velas (1965). Malgrat dissolvents com la tendresa o la ironia, i malgrat la senzillesa aparent de la seva posada en escena, la seva obra constitueix un veritable corpus sobre la foscor de l’ànima humana. El seu últim film va ser No hagan olas (1967). Va morir el 1993 a Los Àngeles.

Socis i sòcies, entrada lliure presentant l’abonament a taquilla.

COMPRA LES TEVES ENTRADES
HyperFocal: 0
DATA
Dimarts 13/12
PREU
5€
HORARI
20.00h
LLOC
Sala vermella
ORGANITZA
Cineclub Vic
CONSULTA TOTA LA PROGRAMACIÓ
Venda on-line tancada