Espai ETC

El agua

Elena López Riera Espanya, 2022

Producció: Alina Film, Les Films du Worso, Suica Films.

Guió: Philippe Azoury i Elena López Riera.

Fotografia: Giuseppe Truppi.

Muntatge: Raphaël Lefèvre.

Durada: 1h 44 min. Idioma: Versió original en castellà.

Intèrprets: Luna Pamiés, Bárbara Lennie, Nieve de Medina, Alberto Olmo.

És estiu en un petit poble al sud-est del país. Una tempesta amenaça amb tornar a desbordar el riu. Una vella creença afirma que algunes dones estan predestinades a desaparèixer amb cada nova inundació perquè “tenen l’aigua a dins”.

El debut en el llargmetratge d’Elena López Riera va tenir una molt bona acollida a la quinzena de realitzadors del Festival de Canes. Estem davant d’n relat suggerent i suggeridor sobre dones i els mites de la terra (i de l’aigua). Tres dones connectades entre elles i amb el seu entorn proper, envoltades del misticisme propi de la tradició i dels relats orals, que encara avui, continua impregnant la manera en què les noves generacions s’enfronten a la vida.

Elena López Riera

Nascuda a Oriola el 1982, és doctora en Comunicación Audiovisual i cineasta, amb una reconeguda trajectòria en el món del curtmetratge. Els seus curts Pueblo (2015), Las Visceras (2016), Los que desean (2018) han tingut presència a diversos festivals nacionals i internacionals. També forma part del col·lectiu d’experimentació audiovisual lacasinegra, que centra el seu treball a l’entorn d’els límits de la no-ficciói la memòria. Ha treballat com a programadora pels Festivals de Sevilla, Belfort i Visions du Réel. El agua és el seu primer llargmetratge.

Socis i sòcies, entrada lliure presentant l’abonament a taquilla.

COMPRA LES TEVES ENTRADES
DATA
Dimarts 16/05
PREU
5€
HORARI
20.00h
LLOC
Sala vermella
ORGANITZA
Cineclub Vic
CONSULTA TOTA LA PROGRAMACIÓ