Espai ETC

Compartiment núm. 6

Hytti nro 6

Juho Kuosmanen Finlàndia-Rússia-Alemanya, 2021

Producció: Elokuvayhtiö Oy Aamu, Achtung Panda! Media, Amrion. Guió: Andris Feldmanis, Juho Kuosmanen i Livia Ulman a partir de la novel·la de Rosa Liksom. Fotografia: Jani-Petteri Passi. Muntatge: Jussi Rautaniemi.

Durada: 1 h 47 min. Idioma: VO en finès i rus amb subtítols.

Intèrprets: Yuriy Borisov, Seidi Haarla, Valeriy Nikolaev, Yuliya Aug, Dinara Drukarova.

Sessió núm. 1.370

Rússia, anys 90. Laura (Seidi Haarla) és una jove universitària finesa que puja al mític tren transsiberià per visitar el jaciment arqueològic de Múrmansk. El seu company de viatge al compartiment número 6 és en Ljoha (Yuriy Borisov), un miner d’origen rus. Dues persones completament oposades que no només aprendran a conviure sinó que s’aniran unint gràcies a una sèrie de trobades improbables.

Viatgers al tren! Després d’El dia més feliç en la vida d’Olli Mäki, el director Juho Kuosmanen ens convida a gaudir d’aquesta original i peculiar Road Movie ferroviària. Com el seu primer treball, es caracteritza per un relat subtil, una posada en escena austera i uns personatges peculiars i carismàtics. El contrast entre el paisatge rus, immens i fred, xoca amb la claustrofòbia dels protagonistes dins del vagó.

Juho Kuosmanen

Director i guionista  nascut a Kokkola (Finlàndia) el 1979. Es va graduar a l’escola d’Art, Disseny i Arquitectura el 2014. També ha treballat com a actor  i ha dirigit òpera. El seu treball de graduació va ser el curt The Painting Sellers (2007), nominat a cinc premis de l’acadèmia de cinema finesa i guanyadora del premi Cinéfondation a Cannes. La seva relació amb aquest certamen s’ha mantingut a través dels seus posteriors treballs: premi Un Certain Regard amb El dia més feliç en la vida d’Olli Mäki (2016), projectada a Cineclub Vic, i Gran premi amb aquesta Compartiment núm. 6.

Socis i sòcies, entrada lliure presentant l’abonament a taquilla.

COMPRA LES TEVES ENTRADES
DATA
Dimarts 13/09
PREU
5€
HORARI
20.00h
LLOC
Sala vermella
ORGANITZA
Cineclub Vic
CONSULTA TOTA LA PROGRAMACIÓ
Venda on-line tancada